.

TRANSLATE IN
YOUR LANGUAGE

.

O FEMEIE HARTUITA DE 17 ANI - FOR ABOUT 17 YEARS I AM A HARASED WOOMAN

1.SUNT O FEMEIE HARTUITA DE 17 ani in propria tara. De 12 ani (din anul 2003 ) incerc sa-mi rezolv problemele pe cale legala, in justitie, dar nu reusesc din cauza CORUPTIEI cu care ma confrunt, pe mai multe planuri. De aceea le voi face publice. Este singura solutie pe care o am la acest moment.

M-AM SATURAT SA FIU BATAIA DE JOC A ESCROCILOR SI A JUSTITIEI.

Tot ce-mi mai doresc este sa pot pleca intr-o zi din aceasta tara de tip mafiot…..care-si distruge proprii cetateni……

=//=

2. FOR ABOUT 17 YEARS I AM A HARRASED WOOMAN in my own country. For about 11 years I’m trying to solve my problems in a legal way, on Romanian Justice, but it is imposible because of diferit levels of CORRUPTION that I am fighting with. That s why, I will make public my personal case. Is the only solution that I can use naw.

I’M TIERD OF BEING MOCKERY OF THE SCAMMERS AND OF THE JUDICIARY.

All I want is to can live one day from this mafia country….wich destroy his own citizens….


STUCK IN A DREAM

Soul Avenue - Stuck in a dream.

Sursa : Youtube

https://youtu.be/QdXF_jMUgMw

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

ALTE PROBLEME - POSTARE TEMPORARA AICI

ALTE PROBLEME - POSTARE TEMPORARA AICI

STAMO VICTOR CRISTIAN - CONSILIER JURIDIC AL IPA SR - CEL CARE M-A CONCEDIAT ILEGAL LA 06.08.2012

luni, mai 20, 2013

2. Asociatii de proprietari - Penalizari



Asa cum am spus, speta, desi aparent pare a fi simpla, este destul de complexa. De aceea voi explica detaliat, sa poata intelege tot omul despre ce este vorba din toate punctele de vedere.

Voi incepe prin a va supune atentiei un singur aspect.

Daca ar fi dupa mine, eu propun ca aceste penalizari sa ramana strict la nivelul celor calculate de furnizor. Numai asa este legal.

Dar nici in acest caz nu ar fi legala solicitarea si incasarea lor de la proprietar /locatar, daca de exemplu administratorul imobilului achita facturile cu intarziere de 3 luni, desi a avut disponibil in plafonul de casa...( cum a fost in cazul asociatiei de la blocul meu ).

Si asta numai cu scopul de a rula banii asociatiei sau de a incasa dobanda bancara intrucat i-a depus intr-un cont la banca constituind un depozit cu scopul de a incasa dobanda.

De ce sustin ca penalizarile sa ramana la nivelul celor calculate de furnizor ?

Simplu. Pentru ca :

1.Asociatiile de locatari/proprietari sunt ASOCIATII NON - PROFIT. Corect ?
2.Scopul asociatiilor de locatari/proprietari, conform Legii nr. 230/2007  - este administrarea si gestionarea proprietatii comune. Corect ?
Prin urmare, scopul asociatiei este acela de a incasa cotele de intretinere datorate de proprietari, pentru a avea sursele necesare platii utilitatilor la furnizori, sau a lucrarilor de intretinere si reparatii.
3. O asociatie non-profit se caracterizeaza prin aceea ca...NU REALIZEAZA PROFIT.
4. Pt ca aceasta conditie de la pct. 3 sa fie indeplinita, este absolut obligatoriu ca    VENITURILE SA FIE EGALE CU CHELTUIELILE. Deci ce incasam, cheltuim/achitam.
5. Daca se incaseaza aceste penalizari, SE REALIZEAZA PROFIT.
6. In consecinta, nu mai putem spune ca asociatia mai este non-profit.
7. Daca nu mai este non-profit, inseamna ca realizeaza profit.
8. Daca realizeaza profit, inseamna ca TREBUIE SA ACHITE IMPOZIT PE PROFIT LA STAT. MA INDOIESC DE FAPTUL CA ACEST LUCRU S-A INTAMPLAT PANA ACUM. Nu cred ca o asociatie de proprietari a achitat pana acum impozit pe profit la stat, pt penalizarile calculate si incasate de la oameni. Nu ?

Continuam rationamentul economico-financiar-juridic.

9. Daca nu au achitat impozit pe profit la stat, ce inseamna asta ? EVAZIUNE FISCALA ! 
10. Pe de alta parte, sa facem un calcul simplu :

0,2% pe zi x 365 zile/an = 73% pe an procent de penalizare

Acest procent depaseste procentul de dobanda legala stabilit de B.N.R. prin O.G. nr. 9/2000 ( a fost abrogata ) actualizata in 2011, privind nivelul dobanzii legale pentru obligatii banesti.

Aceasta stabileste ca : dobanda este stabilita intre parti prin conventie,dar in raporturile civile, dobanda nu poate depasi cu mai mult de 50% dobanda legala.

11. In concluzie, prevederile art. 49 din Legea nr. 230/2007 actualizata, sunt in contradictie cu prevderile O.G. nr. 9/2000 actualizata in 2011.

12. Pe de alta parte, clauzele penale prin care sunt stabilite procente de dobanzi/penalizari care depasesc dobanda legala anuala admisa de B.N.R. SUNT LOVITE DE NULITATE ABSOLUTA.   

                                                                     **//**

In cazul meu, asociatia a ramas cu penalizarile IN AER ! Dar, se zbate sa scoata de la mine aceste sume pe care mi le-a calculat ilegal, si prin falsificarea unui proces verbal.

La o suma de 1.400 lei calculase penalizari de 6.500 lei ( dar..mascate sub forma \"cotelor de intretinere neachitate de mine\" chipurile). Este normal ? Se mai poate numi asociatie non-profit ? NU.
In plus, in acest caz, asociatia nu mai functioneaza conform scopului stabilit prin Legea nr. 230/2007, avand OBIECT DE ACTIVITATE ILICIT. Corect ? Asta poate duce la dizolvarea acesteia in orice moment.

In consecinta, i-am deschis eu actiune in pretentii si actiune in penal in care am solicitat sa-mi achite suma de 22.000 lei intrucat apar cu acest debit nedatorat pe apartament, fiind vorba in acest caz de gestiune frauduloasa.

Nu mai vorbim despre prevederile art. XI din O.G. 30/2011 care au stabilit ca aceste penalizari se anuleaza daca ai achitat debitul principal pana la sfarsitul anului 2011, iar daca s-a obtinut un titlu executor prin care pe langa obligatii principale s-au stabilit si obligatii secundare, in ceea ce priveste obligatiile secundare, acesta se desfiinteaza de drept ! 

Textul de lege nu face distinctii intre formele de organizare juridica ale persoanei juridice ( stat, privat, ong...etc.)

Desigur, putem continua cu stabilirea raspunderii materiale : in sarcina persoanei care se face vinovata de producerea acestui prejudiciu material....aceasta urmand sa suporte acest debit, in baza motivarii facuta la instanta - prin referire la existenta raportului de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu.  

Si....expunerea mea ar putea continua cu multee.. alte aspecte. Asa cum am spus este o cauza foarte complexa. Prin urmare, voi reveni....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu