.

TRANSLATE IN
YOUR LANGUAGE

.

O FEMEIE HARTUITA DE 17 ANI - FOR ABOUT 17 YEARS I AM A HARASED WOOMAN

1.SUNT O FEMEIE HARTUITA DE 17 ani in propria tara. De 12 ani (din anul 2003 ) incerc sa-mi rezolv problemele pe cale legala, in justitie, dar nu reusesc din cauza CORUPTIEI cu care ma confrunt, pe mai multe planuri. De aceea le voi face publice. Este singura solutie pe care o am la acest moment.

M-AM SATURAT SA FIU BATAIA DE JOC A ESCROCILOR SI A JUSTITIEI.

Tot ce-mi mai doresc este sa pot pleca intr-o zi din aceasta tara de tip mafiot…..care-si distruge proprii cetateni……

=//=

2. FOR ABOUT 17 YEARS I AM A HARRASED WOOMAN in my own country. For about 11 years I’m trying to solve my problems in a legal way, on Romanian Justice, but it is imposible because of diferit levels of CORRUPTION that I am fighting with. That s why, I will make public my personal case. Is the only solution that I can use naw.

I’M TIERD OF BEING MOCKERY OF THE SCAMMERS AND OF THE JUDICIARY.

All I want is to can live one day from this mafia country….wich destroy his own citizens….


STUCK IN A DREAM

Soul Avenue - Stuck in a dream.

Sursa : Youtube

https://youtu.be/QdXF_jMUgMw

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

ALTE PROBLEME - POSTARE TEMPORARA AICI

ALTE PROBLEME - POSTARE TEMPORARA AICI

STAMO VICTOR CRISTIAN - CONSILIER JURIDIC AL IPA SR - CEL CARE M-A CONCEDIAT ILEGAL LA 06.08.2012

luni, mai 20, 2013

9. Asociatii de proprietari - despre imputatia platilor ( cand se poate face si in ce conditii )

Art. 1111, 1112 si 1113 Cod Civil vechi

Inainte sa fac referire la articolele indicate mai sus, este necesar sa lamurim ce inseamna imputatia platii. Mai jos redau definitia imputatiei platii conform dictionarului economic. 


IMPUTATIA PLATII – DEFINITIE
( conform dictionar economic si financiar )


Modalitate de determinare a obligatiei sau obligatiilor care se sting prin plata efectuata de debitor, atunci cand aceasta este insuficienta pentru a stinge toate obligatiile scadente (avand ca obiect bunuri de aceeasi natura) pe care debitorul le are fata de creditorul respectiv.

Imputatia platii poate fi facuta : 

a) Prin acordul partilor; 
b) De catre oricare dintre parti (debitor sau creditor); 
c) Prin efectul legii.

Regula este ca imputatia platii sa aiba loc in virtutea conventiei partilor, care va stabili detaliile de realizare concreta a ei.

In lipsa unei astfel de conventii, PRIORITAR POATE DECIDE DEBITORUL asupra careia dintre obligatiile sale se imputa plata facuta. Debitorul trebuie sa respecte insa urmatoarele principii aplicabile in acest caz: 

a) plata trebuie sa fie suficienta pentru a stinge intreaga datorie asupra careia debitorul face imputatia, caci in caz contrar s-ar face o plata partiala, incalcandu-se principiul indivizibilitatii platii;

b) daca debitorul are o obligatie exigibila (scadenta) si alta neexigibila (nescadenta) nu poate face imputatia asupra obligatiei nescadente, deoarece s-ar face o plata anticipata;

c) cand creanta este producatoare de dobanzi si creditorul datoreaza si suma imprumutata si dobanzi, plata se imputa mai intai asupra dobanzilor, afara de cazul in care creditorul ar fi de acord ca ea sa se impute mai intai asupra capitalului.

Numai in ipoteza in care debitorul nu face el insusi imputatia platii, creditorul este indreptatit sa o faca. Acesta va preciza, prin chitanta liberatorie de obligatie pe care o remite debitorului, ce datorie considera ca s-a stins prin prestatia executata de el. Cu exceptia situatiei in care creditorul l-a surprins sau l-a indus in eroare, prin manoperele utilizate, pe debitor, acesta din urma este tinut de imputatia facuta de cel dintai, neputand-o contesta.

Daca imputatia platii nu a fost facuta nici de catre creditor, si nici de catre debitor, aceasta se va indeplini in armonie cu principiile consacrate de art. 1113 Cod Civil, dupa cum urmeaza:

a) daca o datorie este scadenta si alta nescadenta, plata se imputa asupra celei scadente, chiar daca debitorul avea mai mare interes s-o stinga pe cealalta;

b) in cazul in care toate datoriile sunt ajunse la scadenta, imputatia platii se va face asupra aceleia dintre ele care este mai oneroasa pentru debitor, adica una pe care el avea mai mare interes sa o stinga (spre exemplu, cea producatoare de dobanzi mai mari);

c) daca toate datoriile sunt scadente si deopotriva de oneroase, imputatia se va face asupra celei mai vechi dintre ele;

d) atunci cand toate datoriile sunt scadente, deopotriva de oneroase si au aceeasi vechime, plata se va imputa proportional asupra fiecareia dintre ele. In acest din urma caz, creditorul va primi numai o plata partiala, ceea ce constituie o exceptie de la principiul indivizibilitatii platii.

Art. 1111, 1112 si 1113 Cod Civil vechi


Capitolul VIII
Despre stingerea obligatiilor

Sectiunea I
Despre plata

COD CIVIL VECHI - Capitolul VIII - Despre stingerea obligatiilor ; Sectiunea I ; Despre plata
 
Art. 1111 - "Debitorul unei datorii, pentru care se plateste dobinda, sau o rendita, nu poate, fara consimtamintul creditorului, sa impute plata ce face pe capital cu preferinta asupra renditei sau a dobinzii. Plata partiala, facuta pe capital si dobinda, se imputa mai intii asupra dobinzii".

Sursa : http://legeaz.net/cod-civil-actualizat/art-1111


Art. 1112 - "Cind debitorul unor deosebite datorii a primit o chitanta prin care creditorul imputa aceea ce a luat special asupra uneia din aceste datorii, debitorul nu mai poate cere ca imputatia sa se faca asupra unei alte datorii, afara numai daca creditorul l-a amagit, sau l-a surprins".

Sursa: http://legeaz.net/cod-civil-actualizat/art-1112

Art. 1113 - "Cind in chitanta nu se zice nimic despre imputatie, plata trebuie sa se impute asupra aceleia din datorii ajunse la termen, pe care debitorul, in acel timp, avea mai mare interes a o desface. In caz de o datorie ajunsa la termen si alta neajunsa, desi aceasta din urma ar fi mai oneroasa, imputatia se face asupra celei ajunse la termen. Daca datoriile sint de egala natura, imputatia se face asupra celei mai vechi; daca datoriile sint in toate egale, imputatia se face proportional asupra tuturora".

Sursa: http://legeaz.net/cod-civil-actualizat/art-1113

Capitolul VIII
Despre stingerea obligatiilor

Sectiunea I
Despre plata



REFERITOR LA MODUL DE ALOCARE AL PLATILOR EFECTUATE

Legea Contabilitatii nr. 82/1991 – Art. 6

(1) Orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ.

(2) Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz.


Daca platile efectuate s-au realizat in baza art. 1110 Cod civil, prevederile art. 1113 Cod civil nu pot fi aplicate in acest caz. Si nici cele ale art. 1111 Cod civil.

Daca pe document este mentionat foarte clar ceea ce s-a achitat, asociatia de proprietari nu are posibilitatea legala de a aplica prevederile art. 1113, si sa impute platile dupa bunul plac (adica de exemplu sa lichideze penalizari din plati efectuate pentru cote de intretinere sau invers), acesta fiind aplicabil doar in situatia in care pe documentul de plata NU este mentionat in clar ce anume s-a achitat. Ori daca pe documentul de plata s-a mentionat clar ce reprezinta plata, nu poate fi vorba de asa ceva.

In evidenta contabila a asociatiei de proprietari, platile efectuate pentru cote de intretinere trebuiesc alocate strict pentru cote de intretinere, pe baza explicatiilor scrise pe documente. Dar daca nu a procedat asa, aceasta alocand platile efectuate pentru cote de intretinere in scopul acoperirii unor penalizari (calculate sau nu ilegal), nu este corect pentru ca,  

Incasarea de catre asociatie cu prioritate a penalizarilor de intarziere, din platile efectuate pentru cote de intretinere, ramanand astfel neincasate cotele de intretinere, nu are justificare legala, neavand la baza document justificativ. Pe de alta parte contravine scopului asociatiei de proprietari, adica acela de a incasa cotele de intretinere de la proprietari pentru a achita facturile la furnizori. Prin urmare nu se pot aplica nici prevederile art. 1111 Cod civil privind imputatia platilor.

In acest mod, nealocand platile efectuate conform explicatiilor inscrise pe document, rezulta ca s-au efectuat in contabilitate operatii fictive, neavand la baza un document legal, s-au denaturat veniturile si rezultatele financiare din bilantul asociatiei, precum si elementele de activ si pasiv ce se reflecta in bilant, ceea ce constituie infractiunea de FALS INTELECTUAL. 

Conform articolului 43 CAP. VI Contraventii si infractiuni din Legea Contabilitatii actualizata,

Efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte, precum si omisiunea cu stiinta a inregistrarilor in contabilitate, avand drept consecinta denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum si a elementelor de activ si de pasiv ce se reflecta in bilant, constituie infractiunea de fals intelectual si se pedepseste conform legii.

Astfel, componenta soldului care figureaza la un moment dat pe listele de intretinere, este DENATURATA si nu reflecta o situatie reala raportata la documente.

In consecinta, NU va exista DEBIT la cotele de intretinere pentru o anumita perioada de timp, intrucat acesta a fost achitat, asa cum rezulta din chitantele, ordinele de plata si alte documente de plata dupa caz. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu